Regnemaskine

Aktier: Kunstig Intelligens og vægttabsmedicin skaber optimisme

Scenariet om den ”bløde landing” i økonomien, et aftagende inflationspres og en pengepolitik der snart lempes, er positivt for forventningsdannelsen hos investorerne. Dog er meget positivt allerede indregnet, hvorfor der er mere afdæmpede men stadig positive forventninger til aktierne. 

En tiltagende økonomisk vækst og deraf forventninger om stigende indtjening i virksomhederne er stadig de positive faktorer, der driver aktiemarkederne. Et aftagende pres på inflationen og forventninger om snarlige rentenedsættelser i såvel USA som i Europa bidrager også til investorernes optimisme. 

Ser man på værdiansættelsen af aktierne generelt og IT-aktierne i særdeleshed og specielt Nvidia, er værdiansættelsen "ikke lav". Men det er som regel hverken en høj eller en lav værdiansættelse af aktierne generelt, der forårsager en trendvending i kursdannelsen. Blandt risiciene på kort sigt er, at inflationen begynder at stige igen i kombinationen med, at væksten falder markant. 

En parallel til den store interesse for temaet ”kunstig intelligens” er ”vægttabsmedicin”, hvor der spekuleres i, at medicinen også kan behandle en lang række andre sygdomme. Derfor er der også stor ”momentum” i kursdannelsen på både de selskaber, der har fået godkendt medicin og på de selskaber, der har produkter i udvikling. 

Den professionelle bekymring til forventningsdannelsen på aktiemarkederne er, når investorerne er så positive som i øjeblikke, så ignoreres de nøgletal og begivenheder, der ellers er argumenter for en mere forsigtig positionering. Det kan være, at præsidentvalget i USA senere på året kan være begivenheden, der skaber uro i kursdannelsen.

Aktiekurser: Amerikanske, globale danske og emerging markets-aktier

Kontakt os

I er velkomne til at kontakte os, hvis I vil høre mere om, hvad vi kan tilbyde.